Читај ми!

Почетак радова на мосту код Остружнице

Данас ће свечано бити обележен почетак радова на изградњи другог моста преко Саве код Остружнице, који је део обилазнице око Београда. Биће то мост близанац већ постојећег, а спајаће петље Сурчин и Остружница. Његовом изградњом смањиће се гужва и повећати капацитет транзитног саобраћаја око Београда.

"Путеви Србије" потписали су прошле недеље уговор са аустријским конзорцијумом за градњу другог моста преко Саве код Остружнице, у дужини од 1.964 метара, у оквиру обилазнице око Београда.

Укупна вредност уговора је 3,57 милијарди динара, без ПДВ-а, а рок за завршетак радова је 26 месеци. Мост ће бити изграђен у оквиру изградње друге фазе аутопута Е-70/Е-75 на делу од петље "Добановци" до петље "Орловача".

Миодраг Поледица, државни секретар у Министарству грађевине, инфраструктуре и саобраћаја каже за РТС да ће у изградњу бити укључене и домаће фирме.

Подсећа да је мост који сада постоји обновљен након што је оштећен у бомбардовању 1999. године. Очекује да ће "мост близанац" растеретити тренутну саобраћајницу.

Како Поледица истиче, радови ће се вршити из сопствених средстава – нешто мање од 30 милиона евра, односно на основу одобрених кредитних линија и пројеката.

Поред грађевинских радова на мосту и саобраћајници изводиће се и радови на одводњавању, кишној канализацији са постројењем за пречишћавање, саобраћајно-техничкој и сервисној опреми пута, јавном осветљењу, електро и телекомуникационој инфраструктури и радови на заштити и озелењавању путног појаса.

Пројекат предвиђа изградњу леве траке ауто-пута иза моста у зони петље "Остружница" дужине 1.000 метара, као и уклапање две рампе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи