Читај ми!

Београд спреман за падавине које се очекују

Све службе града Београда су спремне за најављене падавине и ниске температуре, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали. Дат је налог надлежној инспекцији и комуналној полицији да казне грађане који не буду чистили снег испред својих кућа или локала, нагласио је Мали.

Поновивши да је град спреман за најављене падавине, градоначелник је рекао да је током претходне ноћи на улицама Београда, како у центру тако и периферији, посуто око 330 тона соли у циљу спречавања појаве леда.

"Тиме смо обезбедили да саобраћај несметано функционише, а такође, спречили смо и појаву леда на улицама што је веома важно", рекао је Мали на седници Штаба за ванредне ситуације поводом најављених снежних падавина.

На седници којој су присуствовали директори градских предузећа речено је да у резерви има још 13.000 тона соли како би се спречила појава леда на улицама.

Речено је и да се током ноћи очекују снежне падавине и формирање снежног покривача до пет центиметара и да ће ледени талас проћи до среде, четвртка.

"У сваком случају, ми ћемо до тада имати непрекидна дежурства свих комуналних служби, свих ресурса које тренутно имамо на располагању, радићемо превентивно посипање путева сољу како би спречили појаву леда и наравно радићемо одмах на уклањању снега уколико и када дође до снежних падавина", рекао је градоначелник.

Како је најављено из Републичког хидро-метеоролошког завода, у Београду се наредних неколико дана очекују температуре од око -2 степена Целзијуса, а у предстојећој ноћи прогнозирано је око пет центиметара снега.

Како је најављено, топлане ће наставити са грејањем током 24 сата, а и службе градског водовода и канализације са дежурним екипама биће спремне да реагују ако се због ниских температура догоди да пукне нека водоводна цев.

 

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи