НУНС: Пријаву поднео припадник полиције

Независно удружење новинара Србије није поднело кривичну пријаву против МУП-а, како наводе поједини медији и политичари, чиме, тврди НУНС у саопштењу, доприносе ширењу конфузије и скрећу пажњу са суштинског проблема.

Пријаву је, како наводе, поднео припадник полиције, а НУНС је о њој само обавештен, будући да садржи и наводе о праћењу једне новинарке.

"Упорним понављањем да је НУНС подносилац пријаве скреће се пажња са суштинског аспекта целог проблема, а то је поштовање закона и процедура у оквиру самог МУП-а", наводи НУНС.

НУНС подсећа и да је јуче саопштио да ће о томе да ли ће поднети пријаву против МУП-а одлучити након што Заштитник грађана заврши провере које је већ започео.

То удружење истиче да није истражни орган и не жели да се на било који начин укључује у саму истрагу.

"Али, будући да смо искрено и снажно заинтересовани да се дефинитивно рашћисте све сумње у вези са евентуалним праћењем или прислушкивањем новинара, од истражних органа с правом очекујемо да што пре обаве свој део посла и о томе обавесте јавност", наводи се у саопштењу.

НУНС је "скренуо пажњу медијима" да, понављајући нетачну тврдњу о наводној кривичној пријави НУНС-а против МУП-а, доприносе ширењу конфузије и замагљивању основног питања - да ли су наводи из кривичне пријаве коју је поднео полицајац тачни или нису.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи