Пакетићи за децу централног Косова

Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић и директор Канцеларије за заједнице Иван Томић поделили су у Прилужју 1.300 пакетића деци која живе у селима две општине, Обилић и Вучитрн.

Стојановић је у Прилужју рекао да су пакетићи само мали знак пажње и доказ да Срби где год живели нису заборављени, наведено је у саопштењу.

Oбећао je и да ће до краја ове године бити реализовани пројекти који ће обрадовати и одрасле.

"Сигурно да је добро и да сваком нашем детету треба показати мали знак пажње и ово јесте пре свега то. Мали знак једног нашег сталног труда који постоји и који ће сигурно и даље бити изражен свуда и на сваком месту", рекао је Стојановић.

Најавио и да се има у плану да се спроведу још неки пројекти.

"Разговарали смо о Дому културе у Прилужју који је у јако лошем стању, разговарали смо о инфраструктури и о неким другим пројектима и заједно ћемо неке од њих реализовати баш у овој години", рекао је Стојановић.

Говорећи о самој акцији поделе пакетића, Иван Томић је казао да је идеја била да се не забораве деца која живе у забитим крајевима и коју је до сад ретко ко обилазио.

"Данас је подељено 1.300 пакетића. Акцију смо започели пре око месец дана, одлучили смо се да подржимо оне најугроженије средине. Оно што је сигурно, то је да нико никада није на овако организован начин давао пакетиће овој деци", рекао је Томић.

Истакао је и да је слична ствар урађена и у Метохији, када је у једном дану окупљено више од 500 деце на једном месту.

"У целом том кругу поделили смо 2.300 пакетића и велико ми је задовољство да кажем да ни једно дете на Косову није било заборављено", истакао је Томић.

Малишани из Прилужја, Племетине, Црквене Водице, Бабиног Моста, Граца, Милошева, Бањске, Јањиних Вода, Обилића, Гојбуље и других места пре него што су добили пакетиће имали су прилику да погледају представу у извођењу позоришта "Гето".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи