Мали: Новогодишњим концертима присуствовало 150.000 људи

На новогодишњим концертима, одржаним испред Народне скупштине, било је више од 150.000 људи, рекао је градоначелник Београда Синиша Мали и навео да је током новогодишње манифестације "Београдска зима" Београдски сајам посетило више од 100.000 људи, док је Трг бајки имао више од 80.000 посетилаца.

Синиша Мали је истакао да цифре показују да је урађена права ствар организовањем оволиког броја манифестација у граду, јер је тако, уз дочек, на прави начин промовисан Београд.

Мали, који је присуствовао манифестацији "Новогодишња бајка" на Тргу бајки, испред Установе културе "Вук Стефановић Караџић", рекао је да је дочек православне Нове године посвећен најмлађим суграђанима, за које је на Тргу бајки организован велики број едукативних и креативних радионица, хуманитарних акција и позоришних представа.

"Програм траје вечерас до осам сати и ово је наш начин да најмлађима улепшамо Нову годину, мада су и током претходних месец дана имали велики број манифестација и догађаја на којима су учествовали", подсетио је Мали.

Према његовим речима, овогодишња градска понуда представља велики успех за Град Београд.

"До краја месеца ми ћемо свести све рачуне, они ће бити јавно презентовани, а већ сада се може рећи да смо на све манифестације утрошили између 20 и 22 милиона динара. Очекујемо рекордан приход, а да би тако наставили и убудуће, прошле недеље смо одржали састанак на коме смо разговарали о још квалитетнијој понуди за наредну прославу Нове године", рекао је Мали.

Нагласио је да ће бити организоване и неке додатне манифестације како би следећа Нова година била још боља и како би привукла још већи број туриста из региона, Европе и целог света.

"Београд са правом носи назив економске и туристичке престонице региона и овог дела Европе и то ћемо потврђивати за сваки наредни дочек Нове године", рекао је Мали.

За малишане је на Тргу бајки организован разноврстан забавни програм, а забављали су их и глумци у костимима Деда Мраза, вила и чаробњака.

У Установи културе "Вук Стефановић Караџић" организована је и аукција за јелку.

Највишу понуду дао је Синиша Мали, а како је речено, сав приход отићи ће удружењу "Плава шкољка" за децу са инвалидитетом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи