Здравствени радници одали пошту убијеној медицинској сестри

У Дому здравља у Шапцу у којем је убијена медицинска сестра Љубинка Поповић, као у још неким здравственим усатновама у Србији, одржан је минут чутања и затражено да се медицинским радници омогучи право на достојанствен живот и рад.

У Београду су се главне медицинске сестре свих клиника Клиничког центра Србије окупиле у библиотеци те установе у 13 сати, где су минутом чутања одале пошту колегиници која је трагично страдала.

Љубинку Поповић јуче је на радном месту у шабачком Дому здравља, ножем убио пацијент.

Пацијент Вукашин Вилотић пришао је јуче медицинској сестри и ножем је убо у врат, у тренутку док је била сама у ординацији.

Весна Јовановић, директорка Лекарске коморе Србије, рекла је за РТС да је јучерашњи немили догађај ставио у центар пажње оно чиме се Комора бавила у протеклим месецима - нападима на лекаре.

Из Министарства здравља поручују да ће заштита здравствених радника бити законом регулисана.

Државни секретар Министарства здравља Берислав Векић изјавио је да је то министарство покренуло хитну промену Кривичног закона након убиства медицинске сестре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи