Процурио амонијак у чачанској "Хладњачи"

У погону "Хладњаче" из Чачка процурио је отровни гас амонијак, али је интервенцијом надлежних служби на време заустављен. Инспекцијска служба ће против власника Миленка Суруџића поднети прекршајну пријаву.

Амонијак је процурио због тога што је "Хладњачи" искључена струја, а даље цурење зауставили су службеници Одељења за ванредне ситуације који су затворили вентиле.

Електродистрибуција Чачак је последњег дана децембра искључила струју "Хладњачи" због дуга од 35 милиона динара, о чему су обавештене инспекцијске службе које су наложиле власнику Миленку Суруџићу да источи амонијак јер постоји опасност цурења, што он није урадио.

У "Хладњачи" тренутно има 10 тона амонијака и према оцени инспекцијских служби, уколико убрзо не буде источен, може да направи хаварију.

Амонијак је у "Хладњачи" процурио и у децембру 2012, након искључења струје због тадашњег дуга од око осам милиона динара. Након тога фирма је престала да ради, а 30 радника, којима је власник дуговао више од 10 плата, остало је без посла.

Од тада "Хладњача" је радила само повремено када је издавана у закуп.

Чачанска фирма је приватизована 2003. године, а Агенција за приватизацију раскинула је 2007. купопродајни уговор јер купац није обезбедио континуитет у пословању.

Акцијски фонд је у априлу 2009. продао акције "Хладњаче" фирми из Шапца, која их је потом продала фирми из Гуче, иза које стоји Суруџић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи