Срђан Бабић стигао у Србију

Отети држављанин Србије у Либији Срђан Бабић стигао је у нашу земљу, јављају "Новости".

Бабић је ослобођен 12. јануара после десетомесечног притвора.

На ослобађању српског држављанина интензивно је радила БИА, француска компанија за коју је радио, либијска обавештајна служба, премијер Малте, као и мађарски амбасадор у Либији, Како су раније писали медији, за Бабића никада није затражен откуп, нити се зна прави разлог због којег је био затворен.

Срђан Бабић је, како је његова супруга рекла РТС-у, од 10 месеци притвора, девет провео у самици, а последњих месец дана у болници. Каже и да је смршао 30 килограма.

Kако је у августу прошле године саопштило Министарство спољних послова Србије, власти у Триполију су 30. марта 2015. ухапсиле Бабића, заједно са једним аустријским и двојицом јорданских држављана, у оквиру истраге о раду компаније "Аргус".

Бабић, бивши телохранитељ Зорана Ђинђића, радио је у Триполију као експерт те француске компаније, која се бави пословима физичког обезбеђивања дипломатских и привредних мисија у Либији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи