"Потребна посебна процедура за полицајце породичне насилнике"

Аутономни женски центар наводи да МУП избегава успостављање посебне процедуре за пријављивање насиља у породици које учине полицијски службеници, иако та организација већ годинама то предлаже.

Случај у коме је полицијски службеник из Богатића ранио бившу супругу, која је запослена у истој полицијској станици, још једном је показао да МУП није разрешио проблем пријављивања и процесуирања својих запослених као починилаца насиља у породици, тврде у Аутономном женском центру.

Из информација које су доступне јавности, како је наведено, не може се закључити да ли је против осумњиченог био покренут кривични поступак за претходне акте насиља, због којих је жртва пре више од годину дана била хоспитализована и због којих се развела од осумњиченог.

Такође, Аутономни женски центар наводи да је осумњиченом том приликом било одузето оружје, али да му је оно било враћено након три дана, и то само на основу мишљења психолога МУП-а.

Та организација сматра да МУП треба да одговори јавности које мере је предузело у погледу преиспитивања поступања начелника Полицијске станице у Богатићу, за кога постоје индиције да је прикрио кривична дела насиља које је учинио осумњичени полицајац.

Аутономни женски центар подсећа да је у 2015. скоро половина жена које су убили њихови тадашњи или бивши партнери или чланови породице, убијено ватреним оружјем, што је пораст у односу на претходне године, када се тај број кретао око 30 одсто.

Та организација је, како наводи, пре скоро годину дана предала иницијативу за увођење посебне процедуре за пријаву насиља у породици које су починили полицијски службеници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи