Максималан број полицајаца за предстојеће празнике

Заменик начелника Управе саобраћајне полиције Слободан Малешић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да су највећи проблеми у саобраћају вожња под утицајем алкохола и непоштовање ограничења брзине.

Метод скандинавских земаља, који подразумева превентивну контролу алкохолисаности возача при сваком заустављању, дао је добре резултате, а број "откривених" возача је све мањи од како се примењује овај метод.

Слободан Малешић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да ће се тај метод и даље примењивати.

Што се тиче броја центара за трежњење, Малешић каже да их има довољно, али се нада да тај простор неће бити потребан.

Додао је и да ће за дочек Нове године и предстојеће празнике бити ангажован "максималан број полицајаца". 

"Молимо оне који ће управљати својим возилом да престану да конзумирају алкохол", поручује заменик начелника Управе саобраћајне полиције.

Малешић каже да је 2014. и 2015. године број саобраћајних несрећа и настрадалих најмањи од како се води статистика о стању безбедности саобраћаја, али да се МУП на томе неће зауставити већ ће наставити да врши појачану контролу саобраћаја.

Наводи да је ове године настрадало 590 лица на путевима у Србији, што је, како указује, значајно смањење ако се узме у обзир да је у 2001. години тај број био 1.200.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи