Рекордан број рођене деце у Београду 2015. године

У Београду је ове године рођено 20.440 беба, што је рекорд у броју новорођенчади, изјавио је градоначелник Синиша Мали.

"То је сјајна вест за све нас, јер говори о томе да постоји већи оптимизам у вези са оним што радимо, а све што радимо, радимо због те деце", истакао је Мали и додао да је 18.300 мајки из Београда, док је око 2.140 мајки из унутрашњости Србије.

Како је рекао, градска власт се труди и троши енергију и време за боље сутра, а резултате тог рада видеће сва деца, рекао је Мали новинарима у Скупштини града, приликом потписивања уговора о донацији неколико компанија за Беби пакет.

Реч је о 14 компанија, које су донирале производе, па ће се од 15. јануара наредне године у свим породилиштима наћи пакет који ће садржати 23 производа, а чија је укупна вредност 50 милиона динара, што је највећа вредност пакета од његовог увођења 2011. године.

У беби пакету, који се свакој рођеној беби и њеној мајци додељује, налази се све што је потребо за негу у првим данима након изласка из породилишта.

Како је рекао градоначелник, важно је да сваки пакет буде "прави", да омогући родитељима бригу о детету првих дана након изласка из породилишта.

Било је, како је рекао, и проблема са беби пакетима, али Град није никада имао намеру да их укине.

Мали се захвалио представницима 14 компанија, и додао да су се јавили и други донатори, наводећи да је сјајна ствар да Град и друштвено одговорне компаније заједно покажу да стоје иза онога што је најлепше, а то су деца.

"На тај начин подржавамо и политику пораста наталитета и у Београду и у Србији", подвукао је Мали.

Међу компанијама које су донирале производе су Апоетека Београд, МЦГ Група, Лили, Кепром, Фармалогист, Фармасвис, Тосама, Актавис, Далија, Фениксфарма, Јасвел, Алкалоид и Есенса, док је Банка хране уступила магацински простор.

Директор компаније Есенса Ненад Ђорђевић рекао је да та компанија већ годинама подржава акцију Београдски беби клуб, јер сматра да је повећање наталитета инвестиција у будућа поколења.

Са њим се слаже и менаџерка компаније Кепром Јелена Секулић, која је истакла да је циљ свих компанија исти, иако је реч о конкурентским компанијама, да подрже бебе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи