Министарство одбране штити стандард својих припадника

Министарство одбране саопштило је да је уштедама у 2015. успело да обезбеди средства за наредну годину, чиме ће задржати постојећи број запослених, повећати њихова примања и помоћи у решавању стамбеног питања.

Како се наводи у саопштењу тог Министарства постојећи број запослених биће задржан у складу са кадровским планом попуне, док су, на основу аналитичке процене формацијских места у Специјалној бригади, батаљонима војне полиције и извиђачким јединицама, измењени елементи формацијских места за највећи број професионалних војника, подофицира и део официрског кадра нижих чинова.

Тиме ће им, како се наводи, бити обезбеђена већа примања одмах на почетку 2016, чиме су створени услови за њихово напредовање и убрзано каријерно вођење, а што ће директно утицати на побољшање њиховог стандарда.

"Имајући на уму успех Министарства одбране у свим сегментима, поготово на пољу уштеда, као и повећано залагање запослених, нарочито оног дела запослених у Војсци који имају најниже плате, министар одбране је на основу својих овлашћење, крајем 2015, за постигнуте резултате у служби наградио новчаним износом од 10.000 динара више од 3.000 професионалних припадника Војске са најнижим примањима", наводи се у саопштењу.

Како би се побољшао материјални положај запослених у МО и ВС свима који на то имају право и који то желе омогућено је да реше стамбено питање субвенционисаним стамбеним кредитима или да сачекају да им се додели стан.

"Подсећамо да је, уз подршку Владе Србије, а водећи рачуна о социјалном положају својих запослених, обезбеђено повећање примања од два одсто, почев од децембарске плате која ће у виду аконтације бити исплаћена почетком јануара 2016", наводи се у саопштењу.

Војним буџетом бави се новогодишњи број магазина "Одбрана", која на шест страна и разговоре са одговорним људима из Министарства одбране пише о финансијама војске, како и на шта су трошене државне паре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи