Организација Самита ОЕБС-а велики тест за Арену

Директор београдске "Комбанк арене" Ђорђе Милутиновић рекао је за РТС да је одржавање Министарског савета ОЕБС-а велики тест за Арену и да је било задовољство бити мали део екипе која је све то осмислила.

Ђорђе Милутиновић је рекао, гостујући у Дневнику РТС-а,  да је у организацији догађаја учествовало више од 1.000 људи на свим нивоима.

Милутиновић истиче да су гости били задовољни организацијом скупа.

"Сви су били насмејани, врло позитивно су се изражавали о свему што их је дочекало у Арени", наводи Милутиновић.

Рашчишчавање је почело данас у 8 часова, додаје директор "Комбанк арене" и каже да ће до "уторка увече, среде ујутро" све бити сређено за редовне активности Арене.

"Комбанк арена" би за месец дана требало би да буде спремна за Европско првенство у ватерполу, које се одржава од 10. до 23. јануара, што значи да треба поставити базене.

Директор београдске "Комбанк арене" истиче да је то највећи изазов, јер се никада раније такмичење тог ранга није одржало у затвореном простору.

Напомиње да је потребно појачати довод топлоте у договору са електранама да би били спремни и за велику хладноћу.

Милутиновић најављује да ће се базени, такмичарски и базен за загревање, постављати од 25. децембра.

Базен је прављен од нерђајућег челика, са ПВЦ подлогом, тако да су "практично неуништиви", истиче Милутиновић.

Директор "Комбанк арене" очекује да се на Европском првенству у ватерполу обори светски рекорд посећености.

"Ми ћемо имати до финала 11.000 места, а онда, рачунајући да ће момци који заступају најтрофејнији спорт који је Србија имала бити у финалу, онда може да се спусти завеса, и да буде преко 15, 16 хиљада људи", очекује Милутиновић.

За потребе Министарског савета ОЕБС-а изграђено је 10 сала за састанке укупног капацитета 1.700 места, а преуређено је 11 просторија за билатералне сусрете у приземљу.

Сале за састанке потпуно су опремљене потребном аудио-визуелном техником што конкретно значи 3.000 слушалица, 650 микрофона, 12 видео пројектора, 130 ЛЦД телевизора, као и 29 преводилачких кабина.

Медија центар је такође прилагођен, тако што је уклоњен преградни зид и инсталирана преводилачка опрема са кабинама за превођење на шест званичних језика.

На околним ходницима на другом и четвртом нивоу, изграђено је 111 канцеларија, а на трећем нивоу преуређено је 70 ложа у радне канцеларије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару