УНС: Оливера Ковачевић има право да јавно изнесе своје мишљење

Удружење новинара Србије оценило је да изјава коју је уредница Радио-телевизије Србије Оливера Ковачевић дала дневном листу "Курир" не може да представља "брутално мешање у рад истражних органа", као што то тврди Српска напредна странка.

"Поводом критика које су на њен рачун изнеле Српска напредна странка и Покрет социјалиста, УНС снажно подржава њено право да слободно, јавно износи своје мишљење", саопштило је Удружење новинара Србије.

УНС је подсетио јавност да је уредница Радио-телевизије Србије Оливера Ковачевић уједно и председница Суда части УНС-а.

Уредница Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић оценила је у среду, поводом позива упућеног власнику "Адрија медија групе" Александру Родићу у полицију, да би било разумно да на информативни разговор у полицију буду позвани и уредници ТВ Пинк и Информера, а не само уредници и власник Курира.

СНС је, након тога, оценио да је то брутално политичко мешање у истражне радње које полиција предузима по налогу Тужилаштва и запитао колики су укупни приходи Оливере Ковачевић у РТС-у.

Раније данас тим поводом се огласио НУНС, који је саопштио да су потпуно неоправдане и неприхватљиве оптужбе СНС-а на рачун уреднице РТС-а.

Реаговао је и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин, који је истакао да ПС има право да изрази свој став.

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић саопштио је да је, као и уредници Курира, и он саслушšан у полицији.

О реаговању Оливере Ковачевић се говорило и у Скупштини Србије, где су СНС и ДС изнели опречне ставове.

Полиција је Вишем јавном тужилаштву у Београду доставила кривичну пријаву против власника "Адрија медија групе" Александра Родића и главног и одговорног уредника листа Курир Милана Лађевића, којом се терете за подстрекавање на лажно пријављивање.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару