"Бебац" тражи да надлежни реагују на надрилекарство на интернету

Родитељски портал "Бебац" оптужио је власт у Србији и стручњаке медицине за неодговорност јер су, како се наводи, допустили експанзију надрилекарства на друштвеним мрежама, која децу доводи у озбиљну опасност.

Портал је упозорио да на друштвеним мрежама самозвана докторка Слађана Велков већ неколико година "обмањује лаковерне и очајне родитеље" чија су деца болесна, обећавајући им како ће их излечити "магичним препаратом ММС" - избељивачем, који може да буде и смртоносан.

Портал наводи да Слађана Велков заступа став да је вакцинисање геноцид и убеђује родитеље на интернету да не вакцинишу децу.

"Против ње се нико не бори, а затајиле су и власт и струка. Власти су ћутањем и игнорисањем очигледног проблема постали саучесници у злочину и зато вам поручујемо да сте ви одговорни што неки родитељи примењују савете ове надрилекарке. Уместо да грађане заштитите од обмањивача, изабрали сте да доведете у опасност децу, чији лаковерни родитељи слепо верују у све што прочитају на интернету", упозорили су са портала "Бебац".

Надлежнима су поручили да је интернет у њиховој ингеренцији, чему сведочи чињеница да су "грађани већ неколико пута привођени због негативног коментарисања политичара на интернету".

"Могу ли и наша деца да имају такву заштиту какву имају политичари", запитали су са портала "Бебац" и позвали и струку да реагује и да направи темеље одбране од најезде групација које на интернету убеђују родитеље да лече своју децу смртоносним препаратима.

Додаје се да родитељи очекују и од власти и од струке хитну реакцију.

"Позивамо струку да иде у корак с временом и да не игнорише чињеницу да је интернет данас најснажнији медиј, и да свако може да изнесе своје мишљење и пласира идеје, па чак и ову која је опасну по живот деце", пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару