Лајчак уручио мигрантима у Крњачи вредне пакете

Потпредседник владе и министар спољних послова Словачке Мирослав Лајчак посетио је са српским министром рада Александром Вулином мигранте у Прихватном центру за тражиоце азила у Крњачи, којима је уручио пакете са ћебадима, подлогама за лежање, кабаницама и средствима за хигијену у вредности од 50.000 евра.

Мирослав Лајчак најавио је да ће Словачка исту суму уплатити на рачун Народне банке Србије који је наменски отворен за уплату средстава за помоћ мигрантима.

Словачки шеф дипломатије указао је да се ЕУ није понашала у избегличкој кризи како се од ње очекивало и да свака земља мора да се сналази како зна и уме, па је у том контексту, похвалио рад српске владе.

"Влада Србије веома одговорно ради огроман посао када је реч о хуманитарној и материјалној помоћи, али и регистрацији миграната и избеглица које долазе у Србију. То је јако важно за целу Европу", оценио је Лајчак.

Изразио је наду да ће се избегличка криза решити на територији целе Европе, а не само ЕУ истакавши да Србија, у том контексту, игра "централну и важну позитивну улогу".

Вулин је изразио захвалност Словачкој на помоћи коју пружа Србији и нагласио да је у Србији јуче регистровано више од 4.100 избеглица, међу којима није било економских миграната.

"Србија ће се трудити да буде максимално организована и веома хумана према људима који долазе. Они нису криви за несрећу у којој се налазе, а није ни Србија", поручио је Вулин.

Истиче да Србија не зна како ће се одвијати кретање миграната и избеглица, али да ће настојати да пружи заштиту свима који се нађу на њеној територији.

"О њима ће се водити рачуна, биће безбедни и они и наше становништво", рекао је Вулин.

Са Вулином и Лајчaком, у посети мигрантима у Привременом центру за тражиоце азила у Крњачи био је и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару