Отворена нова спортска хала у Сенти

Површина нове дворане у Сенти је око 1.800 квадратних метара, са 1.700 места за публику, а користиће је 50 спортских клубова, организација и рекреативци. Халу су отворили председник Општине Сента Рудолф Цегледи и председник покрајинске владе Бојан Пајтић.

Бојан Пајтић је рекао да је нова хала у Сенти значајна не само за тај град, Потисје и Војводину, већ и за целу Србију, саопштила је Покрајинска управа.

"То је због тога што ће ова импозантна хала бити спортски центар где ће тренирати спортисти из наше земље, али и из иностранства", рекао је Пајтић.

Како је истакао, то ће бити институција у којој ће општина, заједно са Покрајином, организовати спортске и културне манифестације.

Предвиђено је да ову спортску халу користи око 50 спортских клубова, организација и многи рекреативци.

Пајтић је најавио да се у наредних неколико недеља планира и отварање спортске хале у Инђији.

Према његовој оцени, без стварања инфраструктуре за бављење спортом не може се очекивати да ћемо имати здраву омладину.

Изградња спортске хале почела је 2008. године, првобитно финансирана само из локалне самоуправе. Међутим, осим постављања шипова за конструкцију, до 2010. године ништа није урађено, када је пројекат почео да финансира Фонд за капитална улагања Војводине, наводи се у саопштењу.

За пројектовање и изградњу спортске хале, комунално опремање и опремање хале спортском опремом, инвестирано је око 700 милиона динара.

Хала је изграђена у Народној башти, у делу Сенте где су смештени спортски терени за фудбал и тенис, као и базен.

Изградњом спортске хале, Сенћани су добили дуго чекане терене за рукомет, одбојку и кошарку, као и просторије за тренирање борилачких спортова, фитнес и теретану.

Председник Општине Сента Рудолф Цегледи је поручио окупљенима да се остварио вишедеценијски сан сенћанских портиста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару