Синдикат: На првој седници препорука о повећању плате

Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије саопштио је да је премијер Александар Вучић, на састанку са представницима синдиката, најавио да ће на првој наредној седници Владе бити донета препорука локалним самоуправама да се од наредне године предшколским установама повећају плате за четири одсто.

Како се наводи у саопштењу, Александар Вучић је примио представнике Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања, а према речима председнице синдиката Љиље Киковић, обећао да ће 7.000 динара једнократне помоћи бити директно пребачено из трезора предшколским установама.

У саопштењу се наводи и да тај синдикат, још од 2002. године када је на основу Закона о министарствима предшколско образовање припало Министарству просвете, захтева да запослени у тој области буду директни корисници буџета у делу који се односи на плате.

С тим захтевом се, према речима Киковићеве, сложио и премијер, али, како каже, рекао да би било добро да се сачека ревизија ММФ-а у фебруару идуће године.

Како је истакнуто, Вучић је навео да није проблем у износу новца, већ да је проблем у закононској регулативи.

Представници Синдиката су се сложили да је сврсисходније да се сачека до фебруара и изразили пуно поверење да ће тај проблем бити решен повољно за запослене у предшколским установама, с обзиром на то да би прелазак на буџет омогућио повећање плата од четири одсто и редовност исплата.

У саопштењу се подсећа и да синдикат поред повећања плата од четири одсто, као што је то одобрено запосленима у просвети, тражи и смену министра просвете, науке и технолошког развоја Срђана Вербића због, како сматрају, "неодговорног и игнорантског односа према проблемима у предшколској делатности".

Киковићева је пренела да састанку није присуствовао министар Вербић, због чега није било речи о захтеву за његовом сменом.

Поред Киковићеве, састанку су присуствовали и потпредседник Савеза самосталних синдиката Србије Душко Вуковић, као и Перица Петрић из ПУ Нови Сад, Милијана Миленковић из ПУ Крагујевац и Станимир Ракоњац из ПУ Панчево, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару