Влада поручује државној управи: Користите друштвене мреже

Влада Србије препоручује свим државним и органима локалне самоуправе да у свом раду користе комуникацију на друштвеним мрежама, пише дневни лист "Данас".

Како се наводи у Смерницама за коришћење друштвених мрежа у државној управи, које је припремила Дирекција за еУправу Министарства државне управе, читава јавна управа је сервис грађана Србије и у циљу редовног, брзог и транспарентног информисања јавности о раду јавне управе и институција самостално, требало би да креира интерактивну и проактивну комуникацију на друштвеним мрежама.

У овом документу, који се од данас налази на јавној расправи, истиче се да су главне карактеристике друштвених мрежа да су најефикаснији и најбржи извор информација.

Када би већина државних органа користила друштвене мреже као алат за комуникацију са грађанима и за њихово информисање, наведено је у Смерницама, то би несумњиво довело до већег поверења у рад државе.

"Нема сумње да брзо, истинито и континуирано информисање грађана доводи до повећања поверења, што ствара позитиван став према државном органу који се на добар начин представља и комуницира са грађанима на друштвеним мрежама", напомиње се у Смерницама.

Такође се наводи да већина грађана која користи смарт телефоне добар део времена претражује своје Фејсбук, Твитер, Инстаграм или налоге на некој другој популарној друштвеној мрежи.

Према подацима које су изнели, у Србији има 3,5 милиона корисника Фејсбука, 380.000 на Твитеру, 360.000 на Инстаграму и два милиона на Јутјубу. У Смерницама се налазе и детаљна упутства органима како да отворе и одржавају своје налоге на друштвеним мрежама.

"Једна од бројних предности друштвених мрежа састоји се из тога да када желите нешто да предложите јавности, а нисте сигурни како ће она на то реаговати, предлог прво можете да искомуницирате на друштвеним мрежама", наводи се у препоруци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару