Два покушаја отмице деце у Косовској Митровици

Током протеклих недељу дана полицији у северном делу Косовске Митровице пријављена су два покушаја киднаповања малолетника, потврђено је агенцији Бета.

Регионални шеф Оперативе Косовске полиције за север Жељко Бојић апеловао је на грађане да не шире панику, јер је полиција у истражном поступку и влада ситуацијом.

"Појам безбедности деце није ствар само једне институције, већ је то колективна одговорност. Када то кажем мислим на родитеље, пре свега, и просветне раднике, као и на градјане. Полиција разуме забринутост родитеља, јер су нам деца и њихова безбедност најважнија", рекао је Бојић.

Поручио је родитељима да приликом разговора са својом децом у случају таквих појава одмах обавесте полицију, као и школама да све промене и евентуалне појаве непознатих лица у близини школа одмах обавесте полициј или најближу полицијску патролу на терену.

Бојић је потврдио за Бету да су родитељи 12. и 18. новембра пријавили покушај отмице деце, али да су након консултација и упознавања са чињеничним стањем сви случајеви регистровани као покушај крадје и напад.

"У оба случаја, потенцијалне жртве су малолетне особе. Полиција је предузела оперативне радње и мере и држи ситуацију под контролом", рекао је Бојић.

Додао је да полиција већ недељу дана активно ради на расветљавању тих догађаја.

"Полиција располаже описом осумњичених лица и информацијама са одредјених локација", рекао је Бојић и додао да, у интересу истраге, полиција неће саопштити детаље.

На званичној страници Косовске Митровице на Фејсбуку постављено је упозорење грађанима, како је наведено "из нама познатих извора, а многима познате теме појавили су се људи који отимају децу и својим аутомобилима их одводе у непознатом правцу".

У упозорењу се наводи да су се сами грађани јављали путем порука како би скренули пажњу на информације везане за "покушаје отмице деце".

Информације су да су се у граду појавила два сумњива аутомобила црвени "голф" и црни ауто са немачким регистарским таблицама, без идентификације марке возила.

Очевици тврде да људи који управљају тим возилима, заустављају малу децу и питају их где се налази одредјена улица и да ли могу да им покажу, позивајући их да удју у возило или траже од деце мобилни за хитан позив, нудећи им да сачекају у ауту док не обаве позив.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару