Читај ми!

УНС: Потписана 32 уговора о продаји медија

Од 35 продатих медија у Србији потписана су 32 уговора између нових власника и Агенције за приватизацију, а осталих 28 медија који нису продати биће приватизовани преносом капитала без накнаде за запослене или угашени, саопштило је Удружење новинара Србије.

Уговоре су до сада потписали власници Радио-телевизије Инђије, Телевизије Аполо из Новог Сада, Информативног прес-центра Владичин Хан и центра Кула, Радио Шида, Радио Рашке, Радио-телевизије Стара Пазова, Недељних новина Бачка Паланка, Недељника Панчевац из Панчева.

Ту су и власници медија Студија Б из Београда, Јавно-информативног центра БЦ Инфо Бела Црква, Радио-телевизије Нови Пазар, Панчево, Центра за информисање Нови Кнежевац, Радио-телевизије Крагујевца, Бруса, Цариброда из Димитровграда, Телевизија Пожеге, Пирота, Радио Пожеге, Радио-телевизије Шабац, Глас Подриња, Радио-телевизије Пруге из Лајковца, Јавног предузећа "Нови пут", Информативног центра Бачки Петровац, Радио Барајева, Ивањичког радија, Нишке телевизије, Јавног информативног предузећа Бачке Тополе, Јавног предузећа "Шумадија" из Аранђеловца, Радио-телевизије Крушевца, Телевизије Блаце.

УНС је подсетио да је Агенција за приватизацију пре потписивања уговора морала да добије сагласност Управе за спречавање прања новца при Министарству финансија и Регулаторног тела за електронске медије.

Нови власници имају рок од осам дана да уплате уговорени износ и да се пререгиструју у Агенцији за привредне регистре.

Од 73 медија планирана за приватизацију, продато је мање од половине, тачније 35.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи