Читај ми!

УНХЦР: Балкану потребно још 96 милиона долара за избеглице

Агенција Уједињених нација за избеглице затражила је да се обезбеди додатних 96,15 милиона долара помоћи Србији, Хрватској, Грчкој, Словенији и Македонији као би се изборила са избегличком кризом.

УНХЦР предвиђа да ће ове зиме највероватније до 5.000 избеглица и миграната дневно наставити да долазе у Европу преко Турске.

Више од 760.000 људи је ове године већ прешло Медитеран, а највећи део је завршио у Грчкој и Италији након што су побегли од сукоба у Сирији, Авганистану и Ираку, као и Еритреји и другим деловима Африке.

"Лоши временски услови у региону ће највероватније погоршати патње хиљада избеглица и миграната који долазе у Грчку и пролазе кроз Балкан, што би могло резултирати губицима живота ако се неодложно не предузму адекватне мере", наводи се у саопштењу Високог комесеријата УН за избеглице.

План УНХЦР-а за зиму предвиђа да би у периоду од новембра ове године до фебруара следеће године дневно требало да долази до 5.000 људи из Турске, пренео је Ројтерс.

Нови фондови биће искоришћени за унапређење прихватних центара током зимског периода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи