Читај ми!

Уклоњено 45 нелегалних објеката на Перућцу

На акумулационом језеру Перућац на реци Дрини уклоњењо 45 објеката подигнутих у зони у којој је градња најстроже забрањена, објавило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

У акцији инспекције министарства биће уређена и пешачка стаза поред језера Перућац, а бетонске клупе замењене дрвеним, чиме ће се језеру вратити природан изглед.

Помоћник мининистра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Александа Симић је истакао да су паркови природе природна лепота и власништво свих грађана Србије, а не појединаца који су самовољно заузели јавно добро.

Симић је присустовао акцији инспекције Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, започетој у петак, у којој је срушено укупно 45 објеката.

Инспекција Министарства донела је решења за уклањање укупно 85 објеката на Перућцу. Од укупног броја, 35 су већ уклонили сами власници, док је у последњој акцији уклоњено 45 објеката.

Преосталих пет објеката биће уклоњено по правоснажности донетих решења, јер је за четири објекта поднет захтев за легализацију, а за један је у току управни поступак.

Симић је напоменуо да су 74 објекта уклоњена на основу правоснажних решења донетих још 2010. године, али која до формирања Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре никад нису извршена.

"Држава је решена да се избори са дивљом градњом, што ниједна влада пре ове није спровела до краја. Наставићемо са уклањањем бесправно подигнутих објеката у парковима природе и најоштрије санкционисати сваки будући покушај градње на оваквим локацијама. Предвиђено је најпре уклањање објеката за које постоје правоснажна решења у долини реке Увац и Копаонику, као и у Националном парку Ђердап", истакао је Симић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи