Читај ми!

КРИК: Обезбеђење Синише Малог избрисало снимак новинарима

Обезбеђење градоначелника Београда Синише Малог физички је спречило новинаре портала КРИК да му поставе питање у вези са 24 стана које је Мали куповао и продавао као директор две офшор фирме, тврди Мрежа за истраживање криминала и корупције.

Како се наводи, новинари су пошли за градоначелником који се са неколицином људи упутио према градилишту "Београда на води", представили се да су са портала КРИК и замолили га да стане како би му поставили питање, преноси Бета.

На шеталишту код кафића "Саванова", особе у цивилу које су обезбеђивале градоначелника препречиле су пут новинарима КРИК-а, узеле фотоапарат и мобилни телефон и обрисале снимке које су новинари направили док су покушавали да поставе питање.

Нико од особа које су пришле новинарима није желео да се представи нити покаже легитимацију.

Међу особама које су пришле новинару и одузеле му фотоапарат био је начелник комуналне полиције Никола Ристић.

"Одједном се ту створила комунална полиција, људи из обезбеђења, мислим да је био присутан и директор комуналне полиције. Неколико људи нам је пришло, колеги су одузели фотоапарат из руке, позвали су другог колегу да обрише снимке. Снимили смо то телефоном, мени су узели телефон из руке и обрисали снимке", изјавила је новинарка КРИК-а Драгана Пећо.

Према њеним речима, нико од људи који су им пришли није желео да покаже своју легитимацију.

"Ми смо питали због чега не можемо да снимамо и да питамо градоначелника, јер смо на јавној површини где није забрањено снимање. Нису хтели да одговарају на наша питања, само су нам узели опрему", рекла је новинарка Пећо.

КРИК је успео да поврати снимке направљене мобилним телефоном, који су објављени на сајту Мреже за извештавање о организованом криминалу и корупцији.

Пре два дана, КРИК је објавио текст под насловом "Синиша Мали тајно купио 24 стана на бугарском приморју", што је Мали демантовао.

Независно удружење новинара Србије је, у међувремену, осудило понашање обезбеђења градоначелника Београда према новинарима КРИК-а

НУНС је изразио запрепашћење због поступка обезбеђења градоначелника Београда Синише Малог и затражило јавно извињење градоначелника због "неприхватљивог понашања његових сарадника према новинарима".

"НУНС најоштрије осуђује овај скандалозни инцидент и позива надлежне правосудне органе да истраже овај случај незаконите цензуре и дискриминације новинара", наводи се у саопштењу НУНС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару