Шубара негирао оптужбе због којих је удаљен из Агенције

Директор Агенције за приватизацију Љубомир Шубара негирао је све опужбе које је на његов рачун изнео министар привреде Жељко Сертић, а након којих је удаљен са те функције и додао да ће поступити у складу са одлуком Владе.

Љубомир Шубара је на конференцији за новинаре рекао да се нада да ће до 20. октобра, до када има право да се изјасни по основу свих тачака које му се стављају на терет, успети да убеди владу да ништа није радио незаконито и да није крив, преноси Танјуг.

"Надам се да ће влада прихватити моје наводе и овако нешто поништити", рекао је Шубара.

Он је навео да прва тачка која му се ставља на терет, а то је да Министарству привреде није подносио извештаје о раду Агенције два пута годишње, не стоји, јер од када је именован на ту фунцкију, министарству је, како тврди, сваког месеца достављао редовне месечне извештаје.

Говорећи о приватизацији "РТВ Врање", где му је такође изнета замерка на вођење поступка, Шубара је рекао да је решење о преносу бесплатних акција урађено у потпуности у складу са законом.

Он је показао документ из кога се, како је рекао, види да је сагласност за поделу акција те фирме потписана у Министарству привреде.

Говорећи о случају БИП, Шубара је рекао да је Агенција све радила по закону и истакао да је ово предузеће могло да спасе да Пореска управа, први пут у својој историји, није покренула стечајни поступак у овој фирми.

Он је рекао и да нема никакав сукоб са владом и министрима, да га никада није ни имао и да ће сваку одлуку владе беспоговорно прихватити.

Шубара је рекао да се нада да ће лако успети да докаже да ништа од оног што му се ставља на терет није тачно и да се уопште не ради о његовом обрачуну с владом, већ о обрачуну министра Сертића са њим лично.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи