Изабран премијер Чивијашке републике

Коме су Шапчани извукли чивију, краљу Милану или кнезу Михаилу, још се нису договорили, али већ 47. година организују манифестацију у њену част. "Белосветски вашар хумора и сатире" завршен је избором премијера јединствене републике.

Првог радног дана, премијер Чивијашке републике Зоран Кесић, посетио је шабачки Хиподром и најавио нове реформе у свету хумора. Обећао је да ће фабрике смеха у наредном периоду радити пуним капацитетом.

"Обећавам пре свега да ми неће бити тешко да радим и по 20 сати дневно и више да бих и последњем Чивијашу измамио осмех на лице", рекао је Кесић.

За овогодишњу манифестацију стигло је око 1.000 радова. Аутори кажу да је смех најбољи лек и једина улазница за Чивијашку републику.

"За њега не треба рецепт, он покреће неке вијуге које чисте наше тело од свега онога што је сувишно", каже Раде Ђерговић, афористичар.

На Чивијади свако може да каже све што жели и да за тренутак постане оно што највише воли.

Чивијашку републику сваког септембра посете и Римљани, афрички ратници, принцезе и краљеви. Ове године, у карневалској поворци, учествовали су представници 10 земаља.

"Много ми се свиђа карневал, овај град је мого важан за нас који волимо карневале", истиче Арналдо Лезо из Вероне.

Алиса Цвитановић из Чапљина одушевљена је градом, људима, весељем које влада и шаренилом.

Део традиционалне манифестације је и Чивијашко коло у центру града. У њега могу да уђу и они који не знају да играју. Важно је само да воле и прихватају шалу, чак и ако је испричана на њихов рачун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи