Читај ми!

Вулин: Последица мигрантске кризе најснажнија у Србији

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и члан Европског парламента Кнут Флекенштајн обишли су прихватни центар за мигранте у Кањижи који је, као и гранични прелаз Хоргош 1, после дужег периода готово празан.

Министар Вулин је поручио да ће, ако се мигрантска криза настави на овакав начин, Србија без своје кривице бити затворена са свих страна, те да наша земља најснажније осећа последице те кризе, преноси Танјуг.

Вулин је током посете прихватног центра у Кањижи новинарима рекао да је гранични прелаз Хоргош 1 и даље затворен, иако нема разлога за то, јер је у потпуности празан и да је Хрватска затворила највећи део путних прваца према Србији за саобраћај.

Представници Србије ће стога морати да се обрате Међународним судовима и организацијама како би заштитили своје економске и друге интересе, рекао је министар.

Према његовим речима, и камп у Кањижи је потпуно празан, али да упркос томе он неће бити угашен до, какко је рекао, "не будемо потпуно сигурни, да заиста нема потпребе за овим кампом".

Поново је подвукао да је Србија транзитна земља, да није изазвала кризу, али да се њене последице најснажније осећају у Србији.

Упитан какви су тренутно односи између Мађарске и Србије, Вулин је рекао да су добри, али да не може да разуме политику подизања зида након чега је уследило пребијање новинара и деце.

"То су све ствари које су могле да се избегну", навео је Вулин.

Члан Европског парламента Кнут Флекенштајн и председник Управног одбора немачке невладине организације Арбеитер Самаритер Бунд (АСБ) је рекао да се нада да ће наредних дана на састанку на самом европском врху бити донета добра одлука, како би се решила мигрантска криза.

Он је рекао да је чињеница да је Србија европскија држава него неке чланице ЕУ.

"То сте и сада доказали", рекао је Флекенштајн.

Немачке невладине организације Арбеитер Самаритер Бунд до сада је донирала око 500.000 евра за прихватне центре у Кањижи и Суботици.

Александар Вулин је посетио и Савез српских удружења Севернобачког округа, чији су чланови понудили своју имовину у Хрватској за збрињавање избеглица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи