Читај ми!

Миленовић: Црвени крст већ обезбедио хуманитарну помоћ

Црвени крст Србије је већ обезбедио хуманитарну помоћ којом ће моћи да реагује у првом периоду, уколико се, услед одлука мађарске владе, буде појавила било каква тешка хуманитарна ситуација, изјавила је генерална секретарка Црвеног крста Србије Весна Миленовић.

Весна Миленовић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да Црвени крст Србије пажљиво прати ситуацију поводом нових пооштрених мера за улазак избеглица у Мађарску и да ће поступити у складу са одлукама државних органа Србије и максимумом својих могућности.

Генерална секретарка Црвеног крста Србије је истакла да је велика одговорност и на колегама из мађарског црвеног крста и да претпоставља да су и они приправни да делују, како би се ублажила хуманитарну ситуацију и "изазов који је очигледно пред нама".

Миленовићева је указала да, када је у питању Прешево, Црвени крст Србије континуирано одобрава хуманитарну помоћ његовој организацији у том месту и да ће људи бити збринути према критеријумима угрожености.

У Прешеву се примењују критеријуми да помоћ добијају жене и деца, самохрани родитељи, мушкарци, мушкарци старији од 60 година и инвалиди, прецизирала је Миленовићева.

Црвени крст у Београду је, такође, у петак поделио 6.000 комада одевних предмета људима да се пресвуку после кише, додала је Миленовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи