Читај ми!

Један Национални савет, два председника?!

Чланови Националног савета ромске националне мањине Срђан Шаин и Витомир Михајловић тврде да су и један и други легитимни председници тог савета.

Срђан Шаин је саопштио да су га члановi Националног савета изабрали за председника и да је на тој функцији заменио Витомир Михајловића који тврди да то није тачно.

У изјавама Танјугу и Витоми Михајловић и Срђан Шаин, уз позивање на статут и правна акта Националног савета, али и одредбе закона за које је задужено Министарство за државну управу, тврде да су легално изабрани за председника.

Шаин каже да је Михајловић смењен двотрећинском већином гласова на јуче одржаној седници у Лесковцу и да је та седници одржана у скалду са стутом и другим актима Националног савета.

Навео је да је тој седници, која је представљала наставка раније започете од 19. августа, присуствовало 24 члана савета који су гласали за Михаловићеву смену.
Михајловић, међутим, каже да је редовну седницу Националног савета заказао за 12. септембар пошто је заседање од 19. августа било прекинуто.

Он је навео и да то што је урађено у Лесковцу ништа не значи јер је урађено супротно статуту и осталим правним актима Националног савета.

Михајловић дешавања у Лесковцу тумачи и у контексту покшуаја политизације Националнго савета која није у интересу Рома, док Шаин то одбацује тврдећи да се ту о никавој полтизацији не може говорити с обзиром на двотрећинску вољу чији је циљ застита интереса Рома.

На седници у Лесковцу, како је саопштио Шаин је заузет је став да је неопходно да се у најкраћем могућем року заврши започети рад на изради Стратегије за интеграцију Рома за наредних десет година.

Шаин је истакао да Роми морају да учествују "на политицком нивоу доношења одлука, али и на техничком нивоу спровођења политика и то на начин да буде на свим нивоима дговорности".

Михајловић је најавио да ће током дана на Златибору бити одржан састанак посвећен наставку израде Стратегије за интеграцију Рома, али и начинима помоћи Србији на европском путу, посебно у поглављу 23.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи