Читај ми!

Србија очекује од ЕУ јасну политику за мигранте

Министри Зорана Михајловић и Братислав Гашић оценили су да је Србија безбедносно спремна да дочека нови талас миграната, као и да очекује и тражи од ЕУ да што пре донесе јасну политику за мигранте, које ће се придржавати.

Министарска грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је изразила наду да ЕУ неће враћати мигранте у Србију, с обзиром на врло одговорно понашање наше земље по том питању, преноси Танјуг.

Зорана Михајловић је, на питање новинара, током обиласка ОШ "Деспот Стефан" у Горњем Степошу код Крушевца, рекла да Србија све време показује хуманост према мигрантима и истакла да је нашој земљи потребан јасан став и јасно договорена политика ЕУ, које ће се све земље придржавати.

Министар одбране Гашић је, говорећи о мигрантима, рекао да је Србија безбедносно спремна да дочека очекивани талас миграната.

"Ми већ на улазу у Србију водимо рачуна ко и са чиме улази у нашу земљу и тако ћемо и наставити", рекао је Гашић.

ЕУ, према његовим речима, треба да обрати пажњу и максимално помогне Србију баш због односа наше земље и српског народа према тим људима.

"Србија може да буде поносна на своју владу и сва министарства укључена у збрињавање миграната. Заједнички радимо као добро уигран тим", рекао је министар Гашић.

Рекао је да у Србији нема никаквих инцидената са мигрантима, који, како је рекао, знају да цене помоћ Србије.

Гашић је указао да Србија разуме њихову ситуаији и подсетио да смо и сами у једном периоду имали велики број избеглица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи