Читај ми!

У студентским домовима скоро 450 нових места

Помоћник министра просвете Љубиша Антонијевић каже да студенти могу наредних дана да конкуришу за место у студентском дому и да је у овој години у оквиру конкурса предвиђено близу 450 нових места за студенте.

Љубиша Антонијевић је за РТС рекао да студенти могу да конкуришу до краја октобра и да се сваке године у мају објављује конкурс са информацијама о потребној документацији, завршеним разредима и држављанству Србије.

Од сада, од 15. септембра, па до половине октобра, изузетно до краја октобра, траје упис и за студенте који су држављани Србије, али и за све остале из држава са којима Србија има потписане споразуме о паралелним везама, пре свега из Републике Српске, најавио је Антонијевић.

Прецизирао је да је бруцошима потребно уверење о држављанству, пријавни лист и уверење о успеху у претходном школовању.

Према његовим речима, места у студентским домовима су намењена студентима из градова ван територије места универзитета или факултета где ће студирати.

Говорећи о новим капацитетима, Антонијевић је рекао да се тренутно завршава студентски центар у Ужицу и да је ових дана завршен и у Чачку.

У плану је да се од јесени гради нови павиљон студентског центра у Крагујевцу, а следеће године у Нишу наставак радова на повећању капацитета, најавио је Антонијевић и додао да се ради и на доградњи, реконструкцији, оправци, обнови постојећих објеката.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи