Читај ми!

Деца са КиМ у обиласку Београда и Новог Сада

Малишани из Косовског Поморавља обишли су Београд отвореним аутобусом, у пратњи својих наставника. Пре тога посетили су Зоолошки врт на Калемегдану, где су им се, како кажу, допале све животиње, али највише птице.

Педесеторо деце из општине Ранилуг боравило је пет дана у Новом Саду, где су имали прилику да посете Скупштину града, Футог, Сремске Карловце, Фрушку гору и манастире Крушедол и Велика Ремета, истакао је Павлиша Поповић, наставник и тренер Џудо клуба Партизан, преноси Танјуг.

"Циљ ове акције је да деца обиђу Београд и Нови Сад, промене средину и да се забаве", рекао је Поповић и додао да су неки од њих први пут у посети Београду.

Дванаестогодишња Тијана Крстић је рекла да јој се од посете Новом Саду и Београду највише допао ЗОО врт, посебно пауни.

Њен друг Никола Станковић рекао је да му је најзабавније било у Петроварадинској тврђави, где су видели изложбу старог оружја из Првог и Другог светског рата. Каже да још нису видели све и да постоји могућност да му се нешто још више допадне у Београду.

Поповић каже да су малишани са Косова и Метохије веома задовољни посетом и да су свуда дочекани са осмехом и топлином. То је, како је рекао, веома важно јер деца долазе из мале средине.

Сви они су одлични ђаци који се баве спортом и увек дају свој максимум кад год им се пружи прилика.

Деца са КиМ ће посетити и Храм Светог Саве на Врачару. Посету и обилазак српске престонице организовали су Канцеларија за Косово и Метохију, Градски секретаријат за образовање и дечју заштиту и Туристичка организација Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи