Читај ми!

Поново оглашена продаја три локална медија

Агенција за приватизацију Србије поново је огласила продају Радио Ваљева, телевизије Реч радника из Алексинца и Радио Петровца из Бачког Петровца, пошто претходни покушај приватизације није успео.

Почетна цена 100 одсто капитала Радио Ваљева је 1.113 евра, односно 33 одсто процењене вредности капитала тог радија у власништву Града Ваљева, наводи се у јавном позиву, а преноси Бета.

Почетна цена за 100 одсто капитала Јавно новинско-издавачког, радио-дифузног и ТВ предузећа Реч радника из Алексинца је 11.330 евра, односно половина процењене вредности капитала.

Установа информативни центар Бачки Петровац у власништву Општине Бачки Петровац понуђена је по почетној цени од 4.336 евра, што је 50 одсто процењене вредности капитала.

Рок за подношење пријава за учешче у надметању за те медије је 24. септембар, а понуде ће бити отворене 28. септембра у Агенцији за приватизацију.

Јавне лицитације медија почеле су 6. августа, а по новим прописима 72 медија у власништву државе и локалних самоуправа треба да буду приватизована до краја октобра ове године.

Ако до тада не добију новог власника, њихове акције биће бесплатно подељене садашњим и бившим радницима. Уколико радници то не прихвате, медиј ће бити угашен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи