Читај ми!

Сутра се отвара Инфо центар за азиланте

Инфо центар за азил намењен избеглицама које бораве у Београду, а где ће моћи да добију обавештења на матерњем или језику који разумеју, о томе коме да се обрате за задовољење основних потреба, биће отворен сутра у Београду.

Како је најављено у саопштењу, отварању Центра у Немањиној 3 присуствоваће шеф представништва Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице у Србији Ханс Фридрих Шодер и председник Скупштине општине Савски венац Ненад Константиновић, преноси Танјуг.

Запослени, преводиоци и волонтери Инфо центра такође ће пружати избеглицама основне сервисне информације, правну и психолошку подршку, наведено је у саопштењу општине Савски венац.

Центар ће служити и као место на које ће грађани моћи да донесу помоћ за избеглице и да са њима поразговарају.

Оснивачи Инфо центра за азил су општина Савски венац, АДРА Србије, Београдски центар за људска права и Кликактив - Центар за развој социјалних политика, а његов рад подржавају УНХЦР и АДРА.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи