Читај ми!

Телевизија Београд слави 57. рођендан

Давне 1958. године, 23. августа, Телевизија Београд се први пут обратила свом гледалишту, кроз трочасовни програм из студија на Сајмишту.

"Добар дан, драги гледаоци. Телевизијски студио Београд почиње свој експериментални програм. Данас гледате нашу прву емисију",  овако се гледаоцима 1958. године обратила Оливера Живковић, спикерка Радио Београда.

Олга Нађ је потом најавила садржај програма, а у 20 часова емитован је први "Дневник", чији је водитељ био Мића Орловић.

Рођендански "Дневник 2" ће вечерас изаћи из стандардних оквира, биће "и стваран и преношен": део емисије биће емитован из хола зграде РТС-а у Таковској 10 а део из ТВ студија. Чланови Џез ансамбла Музичке продукције РТС-а ће, у оквиру пригодног програма на платоу испред зграде РТС-а, дати посебан свечарски тон обележавању годишњице ТВ Београд и Другог Дневника.

Пролазници Таковском улицом и специјалне званице – ветерани Телевизије Београд, програм ће моћи да прате и путем "видео зида" који ће на том простору бити постављен.

Пет телевизијских програма (РТС 1, РТС 2, РТС 3, РТС Сателит, РТС HD), четири радијска програма (РБ 1, РБ 2, РБ 3, Радио 202 и РБ 202), Интернет портал, разграната мрежа дописништава, Телетекст, Музичка продукција (народни, забавни, џез и симфонијски оркестри, хор и дечји хор "Колибри"), Продукција носача звука и слике - ПГП РТС, Центар за истраживање, Информатичка служба, Програмски архив, Баштина и културна продукција, Креативни тим - сви ови сегменти Радио-телевизије Србије равноправно деле одговорност према очекивањима грађана - аудиторијума, али истовремено и оправдавају статус РТС-а као медијског лидера у региону.

Задатак РТС-а је да информише, образује и забави, али и да, као јавни сервис, негујући вредности демократског друштва, ослобођен утицаја политичке пристрасности, допринесе бољем квалитету живота сваког појединца и Србије у целини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару