Нема заинтересованих за "Танјуг", за Студио Б једна понуда

Поступак прикупљања понуда за приватизацију Новинске агенције "Танјуг" из Београда проглашен је неуспешним јер у предвиђеном року Агенцији за приватизацију није достављена ниједна пријава заинтересованих. На јавни позив за приватизацију предузећа Студио Б стигла једна понуда, саопштила Агенција за приватизацију Србије.

Република Србија продаје 100 одсто удела у власништву у Танјугу, чија је вредност капитала процењена на 760.936 евра, што је и почетна цена на надметању.

Рок за приватизацију медија у којима Република Србија и локалне самоуправе имају власништво продужен је до 31. октобра, а првобитно је био 1. јул.

Уколико медији до тада не буду продати, њихове акције ће бесплатно бити подељене садашњим и бившим запосленима.

На јавни позив за приватизацију Јавног радиодифузног предузећа Студио Б стигла је једна понуда, саопштила је Агенција за приватизацију Србије. 

Како се наводи, комисија за приватизацију Студија Б је на првој седници констатовала да је пристигла пријава за учешће достављена у складу са јавним позивом и законским прописима и једногласно је донела одлуку да пријаву условно одобри, док се не изврши провера у вези са уплатом депозита и подацима о понуђачу.

Време и место одржавања друге седнице Комисије за отварање понуда биће накнадно саопштено.

Јавни позив за прикупљање понуда за приватизацију регионалне телевизије Студио Б објављен је крајем јуна, а рокови за достављање понуда су неколико пута продужавани.

Власник Студија Б је Град Београд, а процењена вредност капитала те медијске куће је 528.626 евра. Скупштина Беграда усвојила је одлуку да се Студио Б понуди на продају за 51 одсто процењене вредности, ако та градска информативна кућа не буде приватизована до 1. новембра.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи