Читај ми!

Вантелесна оплодња за 700 парова

Клиника за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије удвостручиће број поступака вантелесне оплодње. Годишње ће се на тој клиници радити 700 таквих процедура. Све више парова у земљи има потребу за том интервенцијом.

Сваки седми брачни пар у Србији има проблем са стерилитетом и за њих је вантелесна оплодња једини начин да постану родитељи.

"У јуну је урађена вантелесна која је успела и сада чекам две бебе, веома сам срећна", каже Оливера Вукојевић Марковић.

Захваљујући донацијама вредним око милион евра и ресорном министарству које је набавило нову опрему, створени су услови за проширење капацитета у тој клиници, у којој се вантелесна оплодња ради од 1991. године.

"Ми смо до сада радили 270 до 300 парова годишње, а уз нову опрему коју смо добили моћи ћемо током следеће године да урадимо 600 до 700 парова. Имаћемо око 200 беба – значи двоструко више рођених беба него што је то до сада био случај", каже Александар Стефановић, директор Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије. 

Реновирано је и одељење интензивне неге и не мање важно – убудуће ће мајке своје превремено рођене бебе моћи да гледају преко камере.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи