Читај ми!

За 24 сата извештај о земљишту ПК "Златибор"

Министарка грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је да је формирана посебна радна група која има задатак да испита све детаље и чињенице у вези са расплагањем земљиштем Пољопривредног кобината "Златибор".

Зорана Михајловић је новинарима у скупштини рекла да радна група има рок од 24 сата да поднесе извештај о томе да ли је све било по закону, преноси Танјуг.

Министарка је рекла да постоје индиције да је дошло до угрожавања јавног интереса и да је зато инсистирала да се формира радна група како би се испитали сви детаљи.

Рекла је да ће се размотрити шта је било са јавном имовином 2002. године, када је била приватизација, а која, како је рекла, нема везе са садашњим власником који је акције купио на берзи 2012. године.

"Сутра током дана очекујем да информација о томе буде комплетна и залажем се за ефикасност поступка", рекла је министарка.

Истиче да је Министарство обавило редовне надзоре над катастром не само у тој општини, већ и у још неколико локалних самоуправа због бриге о јавном интересу.

"Видећемо на основу информације коју смо јуче добили из катастра да ли постоји још нека додатна информација, да ли нешто није на прави начин уређено, да ли је можда било неких закупа за које нисмо знали", рекла је Михајловићева и додала да ће комисија у року од 24 сата доставити комплетну информацију о томе.

Подсетила је да је Министарство по добијању информација о могућем нарушавању јавног интереса у упису својине већ предузело кораке увидом у предмете ПК "Златибор" у Републичком геодетском заводу односно служби за катастар непокретности Чајетина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи