Читај ми!

Ниш, "функционерски додатак" на мети инспектора

Локални антикорупцијски форум позвао је 19 функционера Града Ниша да врате новац који су у претходне три године незаконито примали као "функционерски додатак". Функционерима је додатак недавно укинут на основу одлуке Управног инспектората ресорног министарства.

Деветнаест нишких функционера, међу којима градоначелник, његов заменик и чланови градског већа, од 2012. године незаконито су примали плату већу за 30 одсто, кроз такозвани "функционерски додатак".

То су утврдили инспектори Министарства државне управе, а локални Антикорупцијски форум сматра да би функционери као морални чин требало да врате новац у буџет.

"То уопште није мали износ. Посебно што је буџет Ниша мали, што наш град у окружењу има општине које су међу десет најнеразвијенијих у Србији", каже Весна Црногорац, члан Локалног антикорупцијског форума.

Одбор за административна питања Скупштине града Ниша, почетком месеца смањио је плате деветнаесторо стално запослених функционера за 30 одсто. Председник Предраг Јеленковић каже да је ово грешка локалне администрације.

"Директну одговорност сноси начелник управе за финансије, јер је он локални министар финансија и шеф рачуноводства Града. Човек на таквом месту мора да зна тај закон", рекао је Предраг Јеленковић.

Функционерски додатак износи најмање 20.000 динара месечно. То значи да су само за то нишки функционери од 2012. године примили око 15 милиона динара.

"Ако је постојао неки налог, испуњен је. Пре тога плата која је исплаћивана, исплаћивана је на основу Административног одбора Скупштине града", рекао је Зоран Перишић, градоначелник Ниша.

Поред градоначелника и чланова градског већа, додатке за сталан рад у Скупштини града примали су и председници три одбора и пет комисија.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи