Читај ми!

Јанковић: Наћи решење за Роме из неформалних насеља

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић апеловала је на све надлежне да пронађу адекватно решење за више десетина ромских породица које се од прошле недеље исељавају из неформалних насеља у Земуну и Новом Београду.

Бранкица Јанковић је упозорила да је, у складу са међународним стандардима и смерницама за расељавање из неформалних насеља неопходно да се без одлагања предузму све мере за збрињавање расељених припадника и припадница ромских насеља, преноси Танјуг.

"Уз то, треба нагласити да велики број становника у овим насељима чине жене и малолетна деца и да достојанствено и хумано поступање није ствар добре воље, већ основних људских права", наведено је у саопштењу Канцеларије Поверенице.

Додала је да расељавање треба да се спроводи у сарадњи и уз активно учешће расељених лица, поштујући њихове потребе и право на учешће у доношењу одлука у вези са свим питањима која их се тичу, укључујући и пресељење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи