Преварио туристе други пут, па побегао

Тринаесторо људи није отпутовало у Хургаду, а осморо је избачено из хотела на Лефкади, због тога што агенција "Унико травел" њихов новац није проследила хотелијерима и авио компанијама, већ је власник са тим новцем нестао.

Неформални власник агенције је Ненад Ристић, који је пре три године хапшен због тога што је преварио 170 клијената туристичке агенције "Тринити".

Обалу Црвеног мора неће видети уживо, а за тај поглед платили су 1.300 евра. Ружица Лаловић једна је од 13 путника који неће отићи у Хургаду. Аранжман су уплатили у агенцији "Унико травел" из Београда. На летовање је требало да крену пре два дана.

"Пријатељи су нас обавестили да је лет отказан. Онда смо ми звали агенцију да питамо шта и како, рекли су нам да нема места у авиону. Онда сам ја звала аеродром и рекли су ми немамо имена ваших карата. Наши пријатељи који су већ у Хургади, који су отишли пре нас, звали су нас јер су чули шта се десило и рекли нам да нас нема на списку хотела", каже Ружица Лаловић.

Агенцију "Унико травел" на папиру, води Ненад Филиповић. Међутим, оштећени путници тврде да су у агенији разговарали са Ненадом Ристићем - познатим по томе што је пре три године већ преварио клијенте агенције "Тринити", односно новац који су дали за пут у Хургаду задржао за себе.

Лаловићева каже да није постојао нико други у агенцији осим њега који је био надлежан за њих.

Агенција "Унико травел" регисторвана је у Кондиној 20. РТС је покушао да дође до некога, међутим, врата су закључана. На телефонске позиве такође нико не одговара.

Проблем у овој агенцији није нов. Црвени картон добила је од ЈУТЕ још у марту ове године. Из разлога који су оштећени путници сазнали пре два дана.

"Сазнали смо неформално да у агенцији ради и да у име те агенције иступа бивши власник агенције Тринити. Кренувши да се распитујемо мало више о свему што "Унико травел" ради добили смо информацију од партнера из иностранства да постоји проблем око наплате потраживања", каже Александар Сеничић из ЈУТЕ.

О својим сазнањима ЈУТА је пре четири месеца обавестила јавност, али то није била вест. Обавестили су и туристичку инспекцију која је отишла у контролу. Ненада Ристића су видели уживо, не и у власничким папирима.

У тренутку инспекцијског надзора, затечен је Ненад Ристић.

"Ристић је био само затечено лице, његово својство нисмо доказали. Прикупљамо доказе, нама нешто може бити сумњиво или није. Тек кад изведемо доказе, можемо да кажемо да је неко крив", каже Гордана Радосављевић, из туристичке инспекције, на питање, зар није било сумњиво што ту седи човек, који је раније осуђиван због преваре путника у агенцији "Тринити"?

Да су криви, доказано је тек у петак, када је агенцији одузета лиценца за рад. У протекле три године била је неликвидна чак 202 дана.

Оштећени путници ће део новца моћи да поврате преко осигуравајућих кућа. Саветују, ипак, да трипут проверите агенцију пре него што платите одмор на који можда нећете отићи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи