Читај ми!

Повереница: Дискриминaторски текстови и слике политичарки

Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности, упозорава да поједини дневни листови последњих дана објављују дискриминаторне, непримерене и омаловажавајуће текстове и фотографије о домаћим и страним политичаркама, што је недопустиво и законом забрањено.

"Такви скандалозни садржаји на крајње сензационалистички начин вређају достојанство жене и грубо подржавају стереотипе - њима се жене своде на објекте којима је једино битан физички изглед, а слике које прате текстове немају никакве везе са садржајем, већ су усмерени на сексистички и понижавајући однос према политичаркама", навела је Јанковићeва.

Повереница је у саопштењу затражила од свих медија да поштују прописе и професионалне стандарде, а очекује и да на наведене садржаје реагују медијска удружења и надлежни органи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи