Читај ми!

Мали: Провера објеката за бригу о старима

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је да ће од 30. јула инспекције проверавати објекте који брину о старима у престоници, како би био решен проблем нелегалних установа и повећала сигурност најстаријих грађана.

"Град Београд, заједно са Владом Србије има проблема у вези са нелегалним објектима и установе за бригу о старима. Од 30. јула почиње акција која ће подразумевати рад инспекције на терену", рекао је Мали новинарима приликом обиласка Дневног клуба за старе "Стари град 2", преноси Танјуг.

Истакао је да су установе за бригу о старима потребне, али да је циљ да буду уведене у легалне токове, како би се најстаријим суграђанима обезбедила сигурност и безбедност приликом пружања услуга.

Град Београд, истакао је Мали, сваки дан покушава да учини нешто ново за најстарије суграђане, па је за лето припремљен низ нових активности како би они лепше проводили слобнодно време.

Реч је о активностима из области културе, рекреације и едукације, попут бесплатних школа рачунара, шаха, бриџа, декупажа, бесплатних обилазака града, крстарења Дунавом и Савом...

"Чинимо све што можемо да најстаријим суграђанима учинимо слободно време интересантнијим", рекао је Мали који је подсетио да Београд има 22 дневна центра која користе старији суграђани.

План је, истакао је, да до краја године буде отворено још два или три како би свака општина имала по један дневни центар за старе. Сви програми су, према његовим речима, бесплатни и најстарији суграђани могу да дођу у дневне центре и учествују у различитим активностима.

Иначе, градоначелник сматра да су наведене активности и њихова организација један од начина да млађе генерације кажу хвала онима који су створили Београд и који су инвестирали и уложили у њега.

Мали је најавио и да ће у октобру у Старом двору бити организована изложба радова најстаријих суграђана, чиме ће се показати да "они јесу и садашњост и будућност Београда".

Градоначелник је подсетио и да је пре неколико дана потписан уговор са Стоматолошким факултетом, којим се за најстарије суграђане обезбеђују посете зубара у њиховим домовима или дневним центрима.

Оценио је и да старији суграђани понекад имају више енергије и елана од млађих, због чега их је позвао да дају иницијативе и предлоге које ће надлежни реализовати.

Председник клубова и дневних боравака пензионера Града Београда Надежда Николић захвалила се на најављеном отварању три нова клуба на општинама Земун, Раковица и Звездара.

Раковица је, истакла је, заслужила да што пре да добије клуб за старе, који би за њене мештане много значио.

Обиласку Дневног клуба за старе присуствовали су и помоћница градоначелника Ирена Вујовић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи