Читај ми!

Без проглашења ванредне ситуације у Суботици

У Суботици, упркос повећаном приливу миграната, неће бити уведене ванредна ситуација. Градски штаб за ванредне ситуације најављује да ће свакодневно контролисати стање и, уколико се укаже потреба, донети одлуку у складу са новонасталом ситуацијом. Влада Војводине упутила шлепер хуманитарне помоћи Кањижи и Суботици, у које свакодневно долази велики број миграната из централне Азије, са Блиског Истока и из Африке.

Градски штаб за ванредне ситуације Суботице је разматрао стање настало повећаним приливом миграната на територији града Суботице, наводи се у саопштењу Штаба.

На основу извршене процене угрожености и једногласно усвојеног закључка, Градски штаб није донео одлуку о проглашењу ванредне ситуације, већ су све активности на територији Града везане за редовну делатност надлежних органа и служби.

У наредном периоду настало стање ће се свакодневно контролисати и уколико се укаже потреба Градски штаб за ванредне ситуације ће заказати нову седницу на којој ће донети одлуке у складу са новонасталом ситуацијом, пише у саопштењу суботичког Штаба за ванредне ситуације.

Влада Војводине упутила је шлепер хуманитарне помоћи Кањижи и Суботици, у које свакодневно долази велики број миграната из централне Азије, са Блиског Истока и из Африке, саопштио је Биро Владе Војводине за односе с јавношћу.

Нови контигент хуманитарне помоћи намењене збрињавању миграната, садржи воду за пиће, средства за хигијену и дезинфекцију, као и пелене за бебе.

Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић истакао је приликом посете Црвеном крсту Војводине, одакле је помоћ упућена у та два града, да проблем миграната "неће трајати неколико недеља или месеци, већ да ће вероватно трајати годинама" и нагласио да постоји обавеза да се искаже солидарност.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи