Маглаи: О ванредној ситуацији у Суботици одлучићемо сами

Градоначелник Суботице Јене Маглаи рекао је да ће суботички Штаб за ванредне ситуације самостално донети одлуку о томе да ли треба или не прогласити ванредну ситуацију због миграната, и то на основу анализе стања, које је тренутно под контролом.

Након различитих оцена изнетих са покрајинског и републичког нивоа по питању проглашења ванредне ситуације, Маглаи је као командант градског штаба за ванредне ситуације рекао да ће, када званично добије препоруку Покрајинског штаба за ванредне ситуације, сазвати седницу штаба на којој ће бити сагледано стање, где ће на основу валидних чињеница и података бити донета одговарајућа одлука, преноси Танјуг.

"Не мислим да треба било ко да врши притисак на нас, да ли са нивоа Покрајине, да ли са нивоа Републике око тога шта ми треба да радимо. Имамо ми нашу радну групу, имамо ми у штабу за ванредне ситуације веома квалитетне и квалификоване људе који могу ваљано да процене да ли постоји озбиљна потреба да уводимо било какво ванредну ситуацију или стање или не. Проценићемо", рекао је Маглаи новинарима.

Маглаи је оценио да Суботица у овом моменту у потпуности контролише ситуацију са мигрантима.

"Нисмо дозволили да се у Суботици појављују шаторска насеља и праве озбиљнији проблеми што се тиче безбедности, као што имамо мало проблематичну ситуацију у Кањижи. Ми смо то држали под контролом и у будуће ћемо то држати под контролом, заједно са Црвеним крстом, Полицијом, Комуналном полицијом и свим оним органима који су укључени у овај процес", рекао је Маглаи.

Упитан за коментар почетка радова на подизању ограде на граници Мађарске и Србије, градоначелник Суботице је оценио да је то “ствар две државе", те да на основу тога "уопште не жели да се бави државним темама".

"То су теме за две државе. Имам ја, верујте ми, 1.500 проблема што се тиче саме Суботице, него да се бавим оградом у Мађарској. Ја треба овде да решавам проблеме грађана Суботице, а не да се бавим државним темама", рекао је Маглаи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи