Читај ми!

Николић и Зуроф о меморијалном комплексу "Старо сајмиште"

Пројекат меморијалног комплекса "Старо сајмиште" биће спроведен у дело, јер је потребно да Србија има и један центар који ће подсећати на све српске жртве и страдања, рекао је председник Србије Томислав Николић директору Центра "Симон Визентал" из Израела Ефраиму Зурофу.

Зуроф је захвалио председнику Николићу на подршци коју пружа том пројекту, изразивши жељу да се ''Старо сајмиште'' стави на мапу споменика које свако ко дође у Србију мора да види, пренео је Танјуг.

Николић и Зуроф разговарали су о пројекту претварања бившег нацистичког концентрационог логора "Старо сајмиште" у меморијални комплекс који би био, не само споменик, већ истовремено и центар за образовање младих, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

То би било и место које би својом историјском тежином доприносило сагледавању једне мирније и безбедније будућности за све људе света, наведено је у саопштењу.

Са Зурофом је разговарао и патријарх српски Иринеј, објављено је на сајту Српске православне цркве.

Како је наведено, пријему у српској Патријаршији у Београду присуствовали су и епископ славонски Јован, председник Одбора Светог Архијерејског Сабора за Јасеновац и председник Комисије за Меморијални комплекс "Старо Сајмиште", свештеник Владимир Вранић, секретар Кабинета патријарха, као и Ненад Кузмановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи