Читај ми!

Зајечар на удару миграната, размишља се о увођењу ванредне ситуације

Због сазнања Полицијске управе у Зајечару да на граници са Бугарском има 40.000 нелегалних миграната и податка да је преко границе у последња три дана прешло 600 миграната, председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић каже да се врло озбиљно разматра увођење ванредне ситуације у том граду.

Председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић објашњава да је оваква ситуација прешла оквире града Зајечара, преноси Танјуг.

"Постало је немогуће носити се са овим проблемом. Осим што финансијски не можемо да издржимо, нисмо у могућности ни да се старамо о свим тим људима, немамо довољно лекова за њих, као ни места у здравственим установама", изјавио је Мирковић, пренео је сајт МојаТВ.

Град Зајечар налази се близу границе са Бугарском и један је од ретких градова у Србији који је "на удару" миграната, јер управо кроз тај град пролази велики број људи који су илегално прешли границу.

Данас се у Градској болници у Зајечару породила једна азиланткиња, а одмах потом је своје тек рођено дете завила у ћебе и побегла са њим, навео је сајт.

"Ванредна ситуација нам се све више намеће, јер је ово ситуација коју све теже контролишемо", закључује Мирковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи