Читај ми!

Отварање Улице војводе Степе тек у септембру?

Градски менаџер Горан Весић изјавио је да је извођач радова у Улици Војводе Степе, компанија "Ратко Митровић" затражила продужетак рока 49 дана за реконструкцију те саобраћајнице, а о том захтеву коначну одлуку треба да донесе надзорни орган.

"Агенција за инвестиције и становање Града Београда до сада је од извођача добила неколико захтева за продужење рока и све укупно, њихови захтеви су 49 дана продужења", рекао је Весић Танјугу и прецизирао да су захтеви, између осталог, у вези са топловодном и водоводном мрежом и постављањем плоча.

Како је истакао, о некима од тих захтева је већ одлучено, а неки се још разматрају.

Према уговору, надзорни орган, у конкретном случају Институт за путеве, једини је овлашћен да процени захтеве извођача и шта је од њих оправдано и може да се прихвати.

Надзорни орган, додао је, треба да донесе одлуку, која ће бити обавезна и за Скупштину града и за извођача радова.

Весић је истакао да у Скупштини града сматрају да улица треба да буде завршена на време, односно 11. јула, а додао је и да је годину дана, колико је предвиђено за реконструкцију Војводе Степе која је дугачка 4,5 километара, више него довољно времена.

"Ми овај уговор нисмо правили, већ затекли, тендерске услове нисмо дефинисали, него такође затекли од претходне власти, а ни извођача нисмо изабрали. Уговор је заиста лош за град, јер нисмо имали никакву могућност да утичемо на извођача до краја завршног рока", рекао је Весић и објаснио да нису могли да буду наплаћивани пенали у међуроковима или да се врши "притисак" како би улица била брже завршена.

Истичући да је у том смислу наведени уговор "вађење кестења из ватре", Весић је нагласио да радови у Београду морају да се завршавају на време, јер није исто радити у престоници или негде на отвореном путу.

"Било шта да радите у Београду ометате живот људима и сваки посао мора да буде завршен на време", нагласио је градски менаџер, додајући да је случај реконструкције Војводе Степе и почетак праксе која ће постојати у Скупштини града да се више неће толерисати никаква кашњења у радовима, што ће бити дефинисано уговорима за наредне послове.

Иначе, према уговору за реконструкцију Војводе Степе, пенали по дану кашњења износе 3,7 милиона динара.

Одборници Демократске странке критиковали су градску власт да је неспособна да реализује пројекте за које постоје средства, попут реконструкције Улице војводе Степе.

"СНС је добила на готово и пројекат Славије и војводе Степе. Један од тих пројеката није ни започела, а други још није реализовала, неколико пута су за Војводе Степе пробијени рокови”", рекао је Божовић новинарима у Скупштини града и најавио да ће ДС позвати грађане у протестну шетњу, како би показали да су незадовољни таквим стањем.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи