За кашњење радова у Војводе Степе пенали од 3,7 милиона динара

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да ће за сваки неоправдан разлог за кашњење радова на реконструкцији Улице војводе Степе бити наплаћени пенали, који износе 3,7 милиона динара по дану кашњења.

Гостујући на РТС-у, градоначелник Београда је рекао да постоје оправдани али и неоправдани разлози за кашњење.

"За било који неоправдан разлог апсолутно ћемо наплатити пенале", рекао је Мали и истакао да Град у потпуности испуњава све финансијске обавезе према извођачу радова и од њега очекује то исто.

Мали је додао да се сутра очекује допис од извођача са његовим предлогом за евентуални продужетак рока реконструкције Војводе Степе, што је 11. јул.

Како је објаснио, уколико постоје оправдани разлози, на пример да су "Београдске електране" или "Београдски водовод и канализација" тражили да се неке ствари додатно ураде, то "се може истрпети".

"Уколико је неоправдано кашњење, апсолутно примењујемо пенале, а они су 3,7 милиона динара дневно за сваки дан кашњења", рекао је Мали и додао да се тиме шаље јасна порука грађанима да надлежни брину о њиховом новцу, али и другим извођачима да се мора поштовати договорено.

Говорећи о градском превозу, Мали је најавио да ће за три седмице бити представљени нова мрежа линија, начин оптимизације градског саобраћаја и подела града на четири зоне, а припремљени су и нови лого и изглед стајалишта.

Истакао је и да ће 80 одсто грађана који користе приградски превоз јефтиније плаћати карте, а за преосталих 20 процената та цена ће бити иста.

Када је реч о ребалансу буџета о којем ће Скупштина града расправљати у уторак, 23. јуна, Мали је рекао да су приходи већи за 10 одсто, као и да се наставља политика без додатних задуживања, са максималном контролом трошкова и без непотребних расхода.

"Полако се показују резултати финансијске консолидације", рекао је Мали и додао да се ребалансом предвиђа 50 милиона динара више за социјална давања.

У том контексту, Мали је навео да је први пут обезбеђен новац за 250 личних пратилаца за помоћ деци са сметњама у развоју, а крајем месеца ће бити расписан и јавни позив за првих 50 персоналних асистената.

Мали је рекао и да у Београду треба заменити 7.200 лифтова, а до краја јула би требало да буде завршен предлог за успостављање јавно-приватног партнерства по том питању.

"Желимо да покажемо грађанима да бринемо о њиховој безбедности и да улепшамо те зграде, како би се грађани возили у лепшим, новијим лифтовима", закључио је Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи