Положени венци поводом Дана полиције и МУП-а

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и директор полиције Милорад Вељовић положили су венце на спомен-обележја у Београду поводом обележавања Дана Министарства, славе и Дана полиције.

Министар Небојша Стефановић положио је венац на спомен-плочу првом министру полиције војводи Јакову Ненадовићу, а Милорад Вељовић венац је положио код београдске Чукур чесме, у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, одиграла пресудну улогу у сукобима на том месту, саопштио је МУП.

Претходно, слава Министарства - Тројице обележена је свечаним сечењем колача у кабинету министра унутрашњих послова.

За остварене резултате у 2014. години, министар Стефановић наградио је 15 припадника Министарства унутрашњих послова пиштољима.

Истакавши да је Министарство од прошлогодишњег обележавања Дана полиције компактније и сложније, министар Стефановић изразио је уверење да ће то бити тенденција и у наредном периоду и да ће Министарство унутрашњих послова бити познато по ефикасности и добрим људима који у њему раде.

"Људи који су данас примили признања добили су их за озбиљна залагања у претходном периоду. У складу са реформама које спроводимо, трудићемо се да истакнемо најбоље, а тиме и дамо подстрек другима да овакву врсту признања заслуже", нагласио је министар полиције.

Стефановић је захавалио директору полиције Вељовићу и свим припадницима Министарства унутрашњих послова на посвећености и уложеним напорима у раду.

У име награђених, начелник Управе за обезбеђење одређених личности и објеката Милан Глишовић захвалио је на признањима, истакавши да су она плод заједничког труда свих припадника Министарства.

"Награде припадају свим запосленим у Министарству унутрашњих послова, који су заједно са нама успешно извршавали постављене задатке . У наредном периоду радићемо квалитететније", рекао је Глишовић указавши да је полиција одлучна да се бескомпромисно бори против тероризма, организованог и свих других видова криминала.

Постхумно, министар Стефановић доделио је плакете породицама настрадалих припадника Министарства унутрашњих послова - Стевана Синђелића и Дамира Грубача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи